Eger Otthon Ingatlanközvetítő Iroda
3300 Eger, Széchenyi út 24. 1. emelet 1. ajtó
telefon: 20-265-1348
e-mail: egerotthon@egerotthon.hu
honlap: http://www.egerotthon.hu
 
 

Energetikai Tanúsítvány

Az Országos Építésügyi Nyilvántartásnál hitelesített energetikai tanúsítványt energetikusunk gyors határidővel elkészíti!

                                                                

 

zg_energ_1

Hívja telefonszámunkat:

+36 20 371 1515

 

 

Energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány egy igazoló okirat, amely az épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza.

Jogszabályi háttér

Az energetikai tanúsítvánnyal és az azzal kapcsolatos számítási módszerekkel két alapvető jogszabály foglalkozik:
1997. évi 78. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről
176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról

Az energetikai tanúsítvány alapvetően építéshatósági eljárás eredménye, az elkészítése a beruházások átadási-átvételi eljárásának részét képezi (használatbavételi engedély), ennek elmaradását mulasztási bírsággal sújthatják a 191/2009. (IX.15.) kormányrendelet 38. paragrafusa szerint.

A szabályozás célja

zg_energ_2

Az Európai Unió kiemelten foglalkozik a lakások, családi házak, közintézmények energiahatékonyságával, és ezért az energetikai tanúsítvány bevezetését minden tagország számára köte

lezővé tette.2002-ben direktívában (Energy Performance of Building Directive) írta elő, hogy az energiafogyasztás és a környezetszennyezés csökkentése érdekében magasabb energiahatékonysági követelményeket kell teljesíteni a lakásoknak, családi házaknak és a közintézményeknek. A szabályozás célul tűzte ki, hogy minden tagországban viszonylag rövid időn belül csökkenjen az épületek energiafogyasztása, ennek a folyamatnak az első lépese pedig a meglévő állapot felmérése. Célul tűzte ki továbbá azt is, hogy 2020-ra az új épületek csak 0. energiásak legyenek.

A rendelet hatálya

zg_energ_3

A tanúsítást minden olyan épületre, lakásra el kell végezni, amelyben az előírt lég- ill. komfortállapot fenntartásához energia felhasználása szükséges, illetve a rendelet hatálya alá tartozó alábbi feltételek megléte:

76/2008.(VI.30.)korm. rendelet 1.§ (3

bekezdése szerint:

új épület építése;

meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység

- ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása, vagy

- bérbeadása;

500 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület eseténKépek megjelenítése funkció szerint:    
 
Nincs a keresési feltételeknek megfelelő ingatlan.
 
Kérem várjon!
Képek megjelenítése funkció szerint:    
 
Nincs a keresési feltételeknek megfelelő ingatlan.

E-mail kuldese:

(Bezárás)
boros_pont_ugyvediiroda_kukac_chello.hu